Lanternefesten på Steinerskolen

Lanternefesten på Steinerskolen

Her går jeg med min lanterne og min lanterne med meg.

Der oppe lyser en stjerne, her nede lyser jeg.

Steinerskoler verden over bruker denne tradisjonelle feiringen til å markere overgangen fra høst til vinter. Sammen lyser vi opp i mørket, ute i verden, men også inne i oss selv.

LANTERNEFEST OG MORTENSFEIRING

Lanternefest er knyttet til dagen 11. november, feiringsdagen for St. Martin av Tours. Martin ble født i dagens Ungarn ca. år 315 og døde i Frankrike i år 397. Martin regnes som en viktig beskytter av fattige og utstøtte i samfunnet, og hans feiringsdag er blant annet blitt markert med bålbrenning, lyktetenning og gåsestek. I følge legenden ga Martin i sin ungdom halvparten av kappen sin til en frysende tigger, og deretter viste Jesus seg for ham kledt i tiggerens kappe. Martin ble senere valgt til biskop i Tours mot sin vilje.