Tilbake /

Velkommen til vårmarked

 

Steinerskolen i Kristiansand og steinerbarnehagene Blåmann og Alvejordet, er stolt og glad for å kunne ønske velkommen til vårmarked igjen.

 
 
 
 
INFORMASJONBOD
På vårmarkedets informasjonsbod får du utdelt program og kart over området. Vi har også en vekselbod. Vi tror på barnas glede med å ha mynt i hånden som de kan bruke på markedet, og her kan du veksle fra Vipps til kontanter. Aktivitetene for barn koster 10 eller 20 kroner.

AKTIVITETER
Å styrke kroppens bevegelighet gjennom aktivitet er viktig i Steinerpedagogikken.
Aktivitetene på vårmarkedet er utviklet for at barna kan utfolde seg og ha spennende opplevelser. Alle som vil kan prøve seg på trearbeid i sløyden, utfordre en venn i Kjepphestløypa, eller teste treffsikkerheten med Flødebollekatapulten😃.
De aller minste kan ha en sanseopplevelse i Det magiske teltet, og Blåmann barnehage er åpen for frilek:)
 
 
MAT & DRIKKE
I Steinerbarnehagen er matlaging en prioritert pedagogisk aktivitet. Hver avdeling har kjøkken hvor voksne og barn baker og lager mat i fellesskap. Barna er med på å vaske, skrelle, kutte og smake grønnsaker.
På skolen tar elevene del i alle prosesser – fra frøet sås og poteten settes i jorda, til avlingen er klar til å høstes. Ta en tur innom skolehagen vår og se på drivhuset som nærmer seg ferdigstilt.
I Det Salte Kjøkken kan du nyte et vegetarmåltid, og på Det Søte Kjøkken finner du noe godt til kaffen. All maten er produsert med en høy andel av økologiske / biodynamiske råvarer.
 
 
SALGSBODER
I Steinerpedagogikken vektlegges det at leketøy og materialer er laget av naturmaterialer. Treklosser, dukker av ull og bomull, biler, dyr og figurer i tre. Når noe går i stykker kan barn og voksne i fellesskap reparere leken med trelim eller nål og tråd.
I barnehagenes salgsboder finner du vakre produkter av naturmateriale som du kan ta med hjem eller gi i gave. I skolens salgsbod finnes steinerpedagogisk materiell som elevene elsker: Stockmar farger, silkebøker og elevenes favoritt: bivoks i alle farger.
 
UTSTILLINGER
Steinerpedagogikken er anerkjent som metode for å lære elevene å lese, skrive og regne. Bevegelse, tegning, maling, sang, musikk, håndverk og praktisk arbeid er en integrert del av undervisningen.
Vårmarkedet viser to utstillinger med elevarbeid. Den ene er en presentasjon av elevarbeid fra 1. til 10. klasse, den andre er utstillingen er produsert i prosjektuke, og satt opp av elevene selv.
 
VELKOMMEN SKAL DU VÆRE!